تکرار/صبحی در همایش وبلاگنویسان حامی احمدینژاد؛
احمدینژاد اولین رئیسجمهور وبلاگنویس دنیاست
خبرگزاری فارس: یک کارشناس فضای مجازی گفت: احمدینژاد اولین رئیسجمهوری است که با رویکردی آزاداندیشانه به وبلاگنویسی روی آورد و از طریق فضای مجازی به گفتگوی رو در رو با مخاطبان پرداخت.

به گزارش خبرنگار سرویس "فضای مجازی " خبرگزاری فارس، امین صبحی کارشناس مسائل فضای مجازی در همایش وبلاگنویسان حامی احمدینژاد که با حضور بیش از 800 وبلاگنویس در تالار سیدشهدای تهران برگزار شد، با بیان اینکه امروزه وبلاگ از طریق نشر اخبار و اطلاعات تبدیل به یک رسانه جدید شده است، گفت: وبلاگ رسانهای است که اخبار، گزارشها و رخدادهایی را که رسانههای جریانساز اصلی قادر به انتشار آنها نبوده و یا تمایلی به اطلاعرسانی درباره آنها ندارند را منعکس و به نوعی مخاطبان جدیدی را در سطح جامعه برای خود تعریف میکند.
وی ادامه داد: براساس آمارهای موجود در هر ثانیه یک وبلاگ و روزانه 75 هزار وبلاگ جدید در ایران روی خط اینترنت قرار میگیرد که این آمار گویای استقبال گسترده از وبلاگنویسی در ایران است.
این کارشناس امور فضای مجازی تصریح کرد: روند حرکت و سیر تکاملی وبلاگ به عنوان یک رسانه فراگیر مجازی در کشورمان با فراز و فرودهای متعدد و بعضاً متضادی همراه بوده اما رفته رفته فضای نوشتاری وبلاگها نشان میدهد که جامعه امروز با یک رسانه پویا و وسیع روبرو است؛ رسانهای که میتواند به راحتی انعکاس دهنده افکار، ایدهها، سلائق و خواستهای گروه بزرگی از مردم باشد.
صبحی با اشاره به خبر منتشر شده در روزنامه گاردین گفت: طبق آماری که در سال 2005 توسط سایت تکنوراتی اعلام شده است، تعداد وبلاگهای فارسی به 110 هزار عدد میرسد و خبر فایننشیال تایمز نیز حاکی است در ایران 800 هزار وبلاگ وجود دارد که پس از چین در مقام دوم دنیا، از حیث وبلاگ قرار دارد.
وی در ادامه تاکید کرد: اگر بلاگرها بتوانند موضوعی را به خوبی پردازش کنند، میتواند به ایجاد یک موج آفرینی خبری در سطح رسمی کشور منجر شوند.
این وبلاگنویس با بیان اینکه وبلاگها منبع سوژهای برای خبرنگاران رسانههای رسمی تلقی میشوند، تصریح کرد: در موارد متعدد خبرنگاران از طریق مطالعه وبلاگها سوژههای سیاسی ـ اجتماعی خود را پیدا کردهاند؛ چراکه وبلاگها در متن و بطن جامعه هستند و به صورت مستقیم و بیپیرایه، رخدادها را گزارش میکنند.
صبحی همچنین در ادامه با بیان اینکه وبلاگ یک رسانه نوظهور و نوپای نسل جوان است، عمر رسمی این پدیده را پنج سال ذکر کرد و گفت: در سالهای اخیر گرایش و رویکرد مقامات رسمی کشور را به پدیده وبلاگ نویسی شاهد بودهایم؛ تا جایی که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال 1384 تقریباً همه کاندیداها شروع به وبلاگ نویسی کردند؛ هرچند این روند دیری نپایید، اما این امر نشان دهنده آن بود که سیاستمداران و مقامات کشور در ردههای مختلف از اقبال جوانان ایرانی به وبلاگ باخبرند و از آن به عنوان ابزاری برای گسترش عقاید، نظریات و محبوبیت خود استفاده میکنند.
این کارشناس فضای مجازی ادامه داد: تحولی که چندی پیش در حوزه این رسانه به وجود آمد، این بود که محمود احمدینژاد، رئیسجمهور کشورمان نیز با ساخت یک وبلاگ شخصی وارد این دنیای مجازی شد و بعنوان اولین رئیس جمهوری که در جهان به وبلاگنویسی روی آورده، حضور خود را در این عرصه رسماً اعلام کرد.
صبحی با بیان اینکه روح وبلاگنویسی با تحجرگرایی در تضاد کامل است، تصریح کرد: آقای احمدی نژاد با ورود به عرصه وبلاگ نویسی بر بسیاری از شایعات موجود خط بطلان کشید؛ مثلا آقای خاتمی، رئیس جمهور پیشین در دورههایی مختلف در جایگاههای مختلفی فعالیت داشته و بعنوان یک چهره فرهنگی مطرح بوده است، اما تاکنون حاضر نشده است که وارد عرصه وبلاگنویسی شود؛ در صورتی که احمدی نژاد، با وجود تبلیغات سوئی که علیه وی میشد، با ورود به عرصه وبلاگ، نشان داد که از روحیه انتقادپذیری بالایی برخوردار است.
وی افزود: احمدینژاد با این کار به جهانیان نشان داد که رئیس جمهور آزاداندیش و شجاعی است که وبلاگ شخصی دارد و مخاطبان به راحتی میتوانند از دیدگاههای ایشان مطلع شوند و یا به راحتی برایش نظر بفرستند و با او حرف بزنند.
این بلاگر همچنین با بیان اینکه یک رئیس جمهور به طور طبیعی در معرض انواعی از قضاوتها و اظهارنظرهاست، ادامه داد: اگر فردی رئیس جمهور کشوری مثل ایران باشد، آن وقت این حساسیت صدچندان میشود و وقتی آن رئیسجمهور محمود احمدینژاد باشد، باید گفت هر جمله و کلمهای از جانب او میتواند تا ماهها درصدر دستور کار رسانههای جهانی قرار داشته باشد.
صبحی تصریح کرد: وقتی فردی با این مشخصات میپذیرد که یک وبلاگ داشته باشد، وبلاگی که هرکسی گذرش آن دور و برها افتاد، بتواند به دلخواه خود چیزی در آن بنویسد و عقیدهای ابراز کند، آن وقت باید گفت این آزادمنشانهترین رفتار ممکن است.
گفتنی است این کارشناس فضای مجازی در ابتدا ضمن عرض تسلیت به دلیل ایام پیشین (وفات حضرت فاطمه زهرا(س) و تبریک ایام پسین با عنوان مجالی برای تثبیت بودن و نجوای حضور برای ساخت فردایی بهتر سخنان خود را آغاز و با قرائت بخشهای از پست اخیر وبلاگ رئیسجمهور سخنان خود را به پایان رساند.